Milloin kissa on seniori?

Kun kissasi täyttää seitsemän vuotta, et todennäköisesti huomaa paljon eroa sen käytöksessä. Loppujen lopuksi useimmat kissat elävät 13 –17-vuotiaiksi. Kissasi luultavasti on edelleen aktiivinen, terve ja yhtä itsenäinen kuin aina ennenkin!

Vaikka kissasi ei todellakaan näytä ikääntyvän, sen ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat sen täyttäessä seitsemän vuotta. Oikean ruokavalion avulla voit kuitenkin hidastaa tai jopa ehkäistä joitakin vuosien varrella ilmestyviä terveysongelmia, ja antaa kissallesi edelleen sitä hyvää hoitoa, jota se on saanut koko sen elämä ajan.

Näiden muutosten tekeminen on tärkeää. Kun muutat kissan ruokavalion oikeaan aikaan, sille on luvassa vielä monia terveitä vuosia. Jos se auttaa, älä ajattele kissaasi vanhuksena, vaan että se on elämänsä kunnossa!

Yleisiä ikääntyvien kissojen terveysongelmia

  • Sydänvaivat
  • Vähentynyt munuaisten toiminta
  • Huonontuva näköaisti
  • Vaikeudet terveen ihon ja turkin ylläpitämisessä

Ikään sopivaa ruokaa

Kun annat kissallesi sen iälle sopivaa ruokaa, takaat sille parhaat mahdollisuudet nauttia vanhemmista vuosistaan hyväkuntoisena.

Esimerkiksi Whiskas® 7+ -tuoteperhe sisältää korkeampia tauriinitasoja terveelle sydämelle, sekä oikeat fosforitasot, jotka auttavat pitämään sen virtsatiet terveinä! Sinkin ja linolihapon yhdistelmä auttaa pitämään kissasi turkin yhtä kiiltävänä kuin ennenkin.

Yhdistetty ruokinta

Toinen tapa auttaa vanhempaa kissaasi pysymään terveenä on antaa sille oikea yhdistelmä märkää ja kuivaa ruokaa. Vaikka monet kuivat elintarvikkeet ovat ravitsemuksellisesti täydellisiä, älä unohda, että kissasi on luontainen saalistaja. Jos se asuisi luonnossa, se metsästäisi ja söisi saaliinsa. Niinpä se varmasti kiittää sinua, jos lisäät sen ruokavalioon mehevää lihaa!

Sen lisäksi, että märkäruoka antaa kissallesi uusia makuja ja koostumuksia, se on myös hyvä veden lähde – mikä on erityisen tärkeää vanhemmille kissoille. Märkäruoka ei auta ainoastaan munuaisia, vaan siitä voi myös olla apua jos tarkkailet kissasi painoa.

Whiskas® suosittelee ikääntyneille kissoille sekoitusta, jossa on 15 grammaa kuivaruokaa jokaista 100 grammaa märkäruokaa kohti.