Kissanpennun kehrääminen ja ääntely

Perinteinen ’’miau’’-ääni ja laaja valikoima kehräyksiä ja muita äännähdyksiä ovat kissanpentusi tapa käyttää ääntään muodostaakseen valtavan valikoiman erilaisia ääniä. Itseasiassa kissoilla on enemmän äännähdyksiä, kuin useimmilla muilla eläimillä.
Mitä enemmän sinä puhut kissanpennullesi, sitä enemmän se ymmärtää mitä sanot ja vastaa.

Kissoilla on jopa 60 erilaista äännähdystä, ja jokaisella niistä on oma merkityksensä, riippuen äänenpainosta ja voimakkuudesta. Mutta mitä kissanpentusi haluaa sanoa sinulle?

Kehonkieli

Pikkuinen kissanpentusi saattaa näyttää söpöltä pörröiseltä pallolta, mutta se tekee kaikkensa välttääkseen tappelua.
Kissanpentusi osaa tehdä itsestään isokokoisemman kuin se on. Tämä on keino, jota se käyttää karkottaakseen mahdollisen uhan.

Kuten villit kissaeläinserkkunsa, se on luonnostaan itsenäinen ja luottaa vain itseensä selviytyäkseen, joten tappeluun joutuminen on viimeinen asia mitä se haluaa.

Puskeminen ja raapiminen

Luonnossa useimmat villit kissaeläimet luottavat itseensä. Ne eivät ole riippuvaisia lauman tuesta selviytyäkseen. Kissanpentusi ei ole erilainen.
Kissanpennullesi raapiminen on luonnollista, mutta se voi olla haitaksi huonekaluillesi!

Siksi se viestittää säännöllisesti selkeitä signaaleja toisille kissoille, estääkseen väärinkäsityksiä ja välttääkseen mahdolliset konfliktit. Yksi kissanpentusi voimakkaimmista signaaleista on tuoksu.