Yleisiä ikääntyvien kissojen terveysongelmia

Kun kissasi ikääntyy, saatat joutua viemään sen eläinlääkärille hieman useammin. Antamalla sille säännöllisiä tarkastuksia kotona – ja tietenkin paljon huolenpitoa ja huomiota – voit tunnistaa onko jokin vialla ja varmistaa, että kissasi saa oikeanlaista hoitoa.

Yleisiä terveysongelmia

Tässä lista yleisistä ongelmista, jotka saattavat vaivata kissaasi sen ikääntyessä:

  • Virtsatieongelmat
  • Sydänvaivat
  • Nivelvaivat
  • Kaihi
  • Suun terveys

Silmät ja korvat

Tarkista kissan silmät nähdäksesi onko sille kehittynyt kaihi. Jos kissallasi on kaihi, huomaat, että sen silmät ovat sumuiset ja harmaat. Kun kaihi kehittyy, kissasi näkö heikkenee vähitellen.

Kissasi ikääntyessä sille saattaa tulla myös kuulo-ongelmia. Luontaisena saalistajana kissasi on luottanut herkkiin korviinsa koko elämänsä ajan, joten kannattaa olla tietoinen muutoksista se käytöksessä.

Vaikka kissastasi tulisi sokea tai kuuro, se voi silti nauttia onnellisesta ja muuten terveestä elämästä. Pidä silloin kotisi vapaana mahdollisista vaaroista, ja yritä myös varmistaa, ettei kissa joudu sille hankaliin tilanteisiin.

Kissasi hampaat

Kissasi myöhempinä vuosina sen ikenet saattavat kipeytyä, sillä voi olla pahanhajuinen hengitys tai se voi jopa menettää joitakin terävistä metsästäjän hampaistaan. Jos olet huolissasi kissasi suun terveydestä, eläinlääkäri voi suositella toimenpiteitä. Jos kissasi on hyvin vanha, se ei ehkä ole suositeltavaa.

Voit auttaa rauhoittamaan kissan kipeitä ikeniä antamalla sille märkäruokia kuten Whiskas® 7+ -annospusseja. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla lisätä kuivaruokaan vähän vettä, jolloin se on mukavan pehmeää.