Ikääntyvän kissan ruokavalio

Kissasi luontainen käytös jatkuu koko sen elämänsä ajan – ja se pysyy todennäköisesti aktiivisena ja uteliaana monia vuosia. Itse asiassa joskus voi olla vaikea uskoa, että se ikääntyy lainkaan!

Kissan ikääntyessä sen ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat. Seitsemän vuoden iän jälkeen on tärkeää mukauttaa kissan ruokavaliota vanhemmalle kissalle sopivaksi. Esimerkiksi Whiskas® 7+ -tuoteperhe sisältää ylimääräistä tauriinia, joka auttaa kissasi näköaistia ja sydäntä, sinkkiä ja linolihappoa terveen ihon ja turkin ylläpitoon, ja juuri oikean määrän fosforia, joka auttaa pitämään kissan virtsatiet kunnossa!

Oikea ruoka vanhemmille kissoille

Jos kissasi alkaa nyrpistellä nenäänsä sille tarjotulle ruoalle, voi se olla merkki siitä, että sen ruokavalioon tarvitaan muutoksia. Vaikka on mukavaa hemmotella kissaa sillä mistä se nauttii, on myös tärkeää, että se saa ikäiselleen tarpeelliset ravintoaineet. Suosittelemme Whiskas® 7+ -tuotevalikoimaa, jossa maistuu herkullinen kala tai liha ja joka tarjoaa kaiken, mitä kissa tarvitsee pysyäkseen terveenä vanhempina vuosinaan.

Kissan ruoansulatuksesta

Vanhempana kissa ei ehkä kykene sulattamaan ruokaansa niin helposti kuin nuorempana. Tämä tarkoittaa, että ravinteet eivät imeydy sen elimistöön yhtä tehokkaasti kuin aikaisemmin. Kissallesi sopiva ruokavalio auttaa sen elimistöä käsittelemään näitä muutoksia ja voi lisätä sen elämään sekä pituutta että laatua.

Painon tarkkailua

Koska kissasi ei ole niin aktiivinen kuin aiemmin, saatat huomata, että se voi vähän tukevoitua! Toisaalta jos se kamppailee ruoansulatuksen kanssa se voi laihtua. Pidä silmällä kissasi painoa punnitsemalla ja tunnustelemalla sen kyljet säännöllisesti.

Jos olet huolissasi kissasi painosta, yritä säätää sille tarjoamasi ruoan määrää. Jos ongelma jatkuu, kysy neuvoa eläinlääkäriltä.