Leikkiminen ikääntyneen kissan kanssa

Kissasi kanssa leikkiminen on aina ollut hieno tapa harjoittaa sen saalistustaitoja. Tämä luontainen käytös ei muutu vain siksi, että kissasi saa hieman lisää ikää. Itse asiassa kissasi saattaa jatkaa lelujen jahtaamista tai piilosen leikkimistä niin kauan kunnes sen tassut eivät enää jaksa!

Saatat kuitenkin huomata, että ikääntyvällä kissallasi ei ole aivan yhtä paljon energiaa kuin ennen. Itse asiassa kissasi aktiivisuuden väheneminen voi olla ainoa näkyvä merkki sen ikääntymisestä.

Kun kissasi rentoutuu

Kun kissasi ikääntyy, se voi valita mieluummin nurkassa olevan säkkituolin mukavuuden ja lämmön kuin ulkona odottavat seikkailut. Leikit, joita ennen leikitte yhdessä ja joista se ei koskaan saanut tarpeekseen, voivat alkaa ottaa voimille. Nämä muutokset eivät kuitenkaan välttämättä tapahdu ennen kuin kissasi on hyvin vanha, joten on hyvät mahdollisuudet, että se leikkii aktiivisesti vielä monien vuosien ajan.

Herätä kissasi uteliaisuus

Joskus täytyy työskennellä kovastikin pitääksesi kissasi kiinnostuneena. Kun kissasi vanhenee, saatat joutua tekemään töitä vielä kovemmin! Yritä kokeilla erilaisia leluja. On hyvät mahdollisuudet että löydätte lelun josta kissasi innostuu, vaikkei sen keskittymiskyky enää olekaan yhtä pitkä. Älä kuitenkaan tyrkytä. Kissan patistaminen leikkeihin ei ole hauskaa teistä kummallekaan!