Kissan turkin hoito

Kissa käyttää koko elämänsä ajan paljon aikaa turkkinsa hoitamiseen. Turkin hoito on kissalle luontainen vietti. Hoito ei ainoastaan auta kissaa huolehtimaan turkistaan, vaan vahvistaa myös sosiaalisia siteitä ja pitää loiset poissa.

Kun kissasi ikääntyy, sen voi kuitenkin olla vaikeampaa pitää turkkinsa kiiltävänä ja terveenä. Jos se jättää huomiotta turkin hoidon, kissasi iho voi muuttua hilseileväksi, ja sen turkkiin voi ilmestyä harmaita tai valkoisia karvoja.

Apua turkin hoitoon

Olet luultavasti aina auttanut kissaasi hoitamaan itseään, ja nauttinut kaikista ihanista yhteisistä hemmotteluhetkistänne. Varmista, että jatkat säännöllistä hoito-ohjelmaa, joka auttaa pitämään kissasi turkin kiiltävänä ja terveenä ja sen ihon pehmeänä. Muista, että kun kissasi ikääntyy, saatat joutua käsittelemään sitä varovaisemmin kuin silloin, kun se oli huoleton pentu!

Haastavat takut

Jos kissasi turkki on takkuinen ja kiilloton, sitä voi olla vaikea harjata, ja sinä ja kissasi ette todennäköisesti nautti kokemuksesta! Jos kissan turkki on todella takkuinen, vie se eläinlääkärille parturoitavaksi.

Oikea ruokavalio

Ruokavaliolla on suuri vaikutus kissan turkin kuntoon. Kun kissasi ikääntyy, kaikki ravintoaineet, joita se tarvitsee pitääkseen turkkinsa kiiltävänä eivät ehkä imeydy. Siksi on tärkeää varmistaa, että kissasi syö iälleen sopivaa ruokaa. Ikääntyvien kissojen erityistarpeisiin suunniteltu Whiskas® 7+ -ruokasarja sisältää sinkkiä ja linolihappoa täsmälleen oikeassa määrin, jotta kissan iho ja turkki pysyvät terveinä.