Ymmärrä kissaasi

Kuten sen villien kissaeläinserkkujen, myös kissaystäväsi käytöstä ohjaavat monet luontaiset vietit. Kun olet tietoinen niistä, sinun on myös helpompi ymmärtää kissasi käytöstä. Silloin et ajattele kissasi olevan tottelematon tai itsepäinen… vaan tiedät, että se vain käyttäytyy kissalle luontaisella tavalla!

Kun opit ymmärtämään kissalle luontaista käytöstä, ymmärrät helpommin myös mitä kissasi haluaa sinulle viestittää – ja se vaikuttaa positiivisesti suhteeseenne. Kissasi kommunikoi kanssasi koko ajan – sinun vai tarvitsee katsoa ja kuunnella!

Luontaiset vietit

Kissat ovat luonnostaan hyvin itsenäisiä. Ne viihtyvät yksin, erityisesti nukkuessaan ja saalistaessaan. Kissallasi on myös voimakas vietti saalistaa öisin. Se on luontainen vietti, joka ei laannu edes silloin, kun kissasi syö kaikki säännölliset ateriansa päivän aikana.

On tärkeää, että kissasi saa ilmaista sille luontaista käytöstä. Jos se haluaa yksityisyyttä, varmista, että kotonasi on paikkoja, joihin kissasi voi vetäytyä rentoutumaan. Aivan kuten useimmat kissat, se luultavasti pitää suljetuista alueista, kuten pahvilaatikoista tai kissan pedistä.

Syntynyt saalistamaan

Villit kissaeläimet ovat luontaisia saalistajia. Kissakaverisi on ihan samanlainen, ja siksi onkin tärkeää, että rohkaiset sitä käyttämään sen luontaista saalistusviettiä. Ei hätää, sen ei tarvitse metsästää lintuja tai hiiriä, vaan yksinkertainenkin lelu toimii! Esimerkiksi leikkionki on erinomainen lelu sinulle ja kissallesi leikkiä leikkejä, jotka rohkaisevat kissaa ilmaisemaan luontaisia saalistusviettejään. Huomaat, että kissasi on hyvin ylpeä jos annat sen voittaa leikissä silloin tällöin.

Jos kissasi saa harjoitella saalistusta kotona, on vähemmän todennäköistä, että se tuo ulkona nappaamaansa saaliin sinulle kotiin. Jos kaikesta huolimatta löydät kotioveltasi linnun tai hiiren, muista että kissa lopettaa saaliinsa paikassa, jossa se tuntee olonsa turvallisimmaksi. Se ei ole ilkeä, se ei myöskään tuo sinulle lahjaa – se yksinkertaisesti haluaa osoittaa, että koti on paras paikka!

Tuoksuviestit

Kuten sen villit kissaeläinserkut, kissasi viestittää käyttämällä hajuviestejä, joita se jättää raapimalla, virtsasuihkeilla ja puskemalla. Kun kissasi puskee itseään seiniä, huonekaluja tai ovia vasten, se merkkaa reviiriään. On suuri kohteliaisuus, jos kissasi puskee sinun sääriäsi. Se tarkoittaa, että kuulut kissallesi.

Näkyviä jälkiä jättävä raapiminen auttaa pitämään kissasi kynnet terävinä. Varmista, että kissalla on kotonasi erityinen alue, jossa raapiminen on sallittua tai jopa rohkaistavaa toimintaa. Hanki kissalle raapimispuu, jottei se raavi huonekalujasi.