Sosiaalinen käyttäytyminen

Huomattavin asia, joka tekee kissastasi erityisen, on sen itsenäinen luonne. Mutta ovatko kissat todellisuudessa seurallisempia kuin me ajattelemme?

Siistiytyminen

Vaikka kissat ovatkin itsenäsiä, toisinaan ne kuitenkin kehittävät keskinäisiä suhteita. Yhteinen siistiytyminen näyttää vaikuttavan tähän. Joten jos näet kissasi nuolevan naapurin kissaa, muista, ettei se ole vain puhtaanapitoa. Se on merkki ystävyydestä – tai jopa sovinnon teosta tappelun jälkeen.

Puskeminen

Kissat puhdistavat toisiaan nuolemalla, mutta ne myös tykkäävät hangata yhteen otsiaan, poskiaan, kylkiään ja joskus häntiäänkin. Tämä puskeminen on loistava tapa yhdistää tuoksut ja vastata toisen kosketukseen – ja jotkut asiantuntijat uskovat, että myös se liittyy kissahierarkiaan. Puskemalla kissa ilmaisee luontaista viettiään, ja sinulle tuo mielihyvää nähdä kissaystäväsi yhdessä naapureidensa kanssa!

Aggressiivinen käytös

Hyvätapainenkin kissa saattaa kuitenkin joskus käyttäytyä aggressiivisesti. Esimerkiksi reviirikäyttäytyminen voi saada kissan yrittämään estää sinua menemästä tiettyihin osiin kotiasi – ja kissa saattaa jopa yrittää hyökätä sinun kimppuusi.

On tärkeää muistaa, että tämä on osa kissan luonnollista käyttäytymistä. Ehkä sillä on liikaa energiaa sisällä vietetyn päivän jälkeen. Ehkä se näki ikkunan läpi linnun ja turhautui, koska halusi saalistaa, ja sinun läsnäolosi toi saalistusvietit taas pintaan.

Aggressiiviseen käytökseen liittyviä jännitteitä voi lievittää helposti. Ota esiin kissan lelut, tai kiipeilyteline. Voit myös leikkiä saalistusleikkejä kissasi kanssa – se rakastaa erityisesti naruun kiinnitettyjä leluja!