Kissasi paino

Villit kissaeläimet syövät ainoastaan metsästämäänsä saalista. Kissasikin on luontainen saalistaja, mutta se luottaa siihen, että sinä ruokit sitä täysipainoisella ruokavaliolla, jotta se pysyisi terveenä… ja normaalipainoisena. Mutta joskus on vaikeaa vastustaa kissasi anovia katseita, ja kissan herkut voivat myös olla tärkeä osa leikkiä. Punnitse kissasi välillä ja varmista ettei se ole herkutellut liikaa!

Punnitus

Kissan punnitseminen on helppoa – voit käyttää omaa henkilövaakaasi. Punnitse ensin itsesi. Sitten astu vaa’alle uudestaan kissa sylissäsi. Vähennä ensimmäinen lukumäärä toisesta ja saat tietää kissasi painon.


Vartalon muodon tarkastus

On myös hyvä ajatus pitää kissaasi silmällä painon muutosten varalta. Seiso suoraan kissasi yläpuolella ja katso alaspäin. Jos huomaat vähän pyöreyttä ’vyötäröllä’ kylkiluiden alla, kissasi voi olla ylipainoinen. Etsi pehmeitä rasvapusseja jalkojen välistä ja vatsan alta.

Vaihtoehtoisesti aseta molemmat kätesi kissasi kyljille. Jos tunnet sen kylkiluut, kissasi on normaalipainoinen. Mutta jos kissan kylkiluut ovat hyvin selvästi tunnettavista, on kissa liian laiha.

Miten voit auttaa ylipainoista kissaa?

Jos kissasi alkaa näyttää vähän liian pullealta eläinlääkäri voi suositella ruokavaliota. On parempi jos kissasi syö pieniä määriä ja usein, joten kokeile tarjota kissallesi neljä pientä ateriaa päivässä kahden suuren sijasta. On myös mahdollista, että joudutte luopumaan kissanherkuista ja välipaloista!

Kuten villit kissaeläinserkkunsa, kissasi tarvitsee paljon liikuntaa – ja se voi auttaa kissaasi myös pudottamaan painoaan. Totuta kissasi lyhyisiin, mutta aktiivisiin leikkihetkiin. Sitten voit vähitellen pidentää leikkiaikaa, lisäten viisi minuuttia siellä ja täällä, kunnes kissa saa kunnon kuntoilutuokion.

Miten voit auttaa alipainoista kissaa?

Jos sinusta näyttää että kissasi on alipainoinen, kysy eläinlääkäriltä miten usein ja millaisia määriä kissasi tulisi syödä. Jos kissan paino ei nouse se voi olla sairas, joten vie se takaisin eläinlääkärin tarkastettavaksi.