Kissasi tarvitsemat ravintoaineet

Villit kissaeläimet saavat kaiken tarvitsemansa ravinnon saalistamalla. Vaikka kissakaverisi jakaa serkkujensa saalistusvietin, se tarvitsee sinun apuasi terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion noudattamisessa. Joten on hyvä ajatus ottaa selvää mitä kissasi ruokavalion tulisi sisältää. 

Vitamiineja kasvua varten

Kissasi tarvitsee monenlaisia vitamiineja tukemaan monia kehon eri toimintoja. Ne auttavat kissan näköaistia, luuston kasvua ja aineenvaihduntaa. Itseasiassa melkein jokainen kissasi kehon osa tarvitsee vitamiineja syystä tai toisesta. Ja joka vitamiinilla on tarkoituksensa. Esimerkiksi jos kissasi saa haavan tassuunsa, auttaa yksi vitamiini tyrehdyttämään verenvuodon ja toinen korjaamaan ihoa.

Kissanruoat, jotka sisältävät maksaa, munuaisia, hiivaa ja viljoja, ovat hyviä vitamiinien lähteitä. Kaikki vitamiinit joita kissasi tarvitsee löytyvät juuri oikeissa määrissä Whiskas® 1+ -kissanruuasta.

Kivennäisaineita luiden hyvinvointiin

Riittävä määrä kivennäisaineita varmistaa, että kissallasi on vahvat hampaat ja luut ja tukee aineenvaihdunnan toimintaa. Varmista kuitenkin, ettei kissasi saa liikaa kivennäisaineita, sillä ne sulavat elimistössä huonosti.

Tärkeimmät kissasi tarvitsemista kivennäisaineista ovat kalsium, fosfori, kalium, natriumkloridi ja magnesium. Se tarvitsee myös hivenaineita, kuten rautaa, kuparia, mangaania, sinkkiä ja seleeniä.

Kala-, liha-, maksa- ja viljatuotteita sisältävät kissanruoat ovat hyviä mineraalilähteitä. Jos ruokit kissaasi tasapainoisella kissanruualla kuten Whiskas® 1+, se saa kaikki tarvitsemansa kivennäisaineet juuri oikeassa määrässä, eikä sille ole tarvetta antaa lisäravinteita.

Terveydelle välttämättömät rasvahapot

Kissasi tarvitsee välttämättömiä rasvahappoja ihon, turkin, lisääntymisjärjestelmän ja aineenvaihdunnan terveyden ylläpitämiseen. Ne eivät ole tärkeitä ainoastaan energialähteinä, vaan rasvat ja välttämättömät rasvahapot tekevät kissan aterioista myös maukkaita. Ne kuljettavat myös A-, D-, E- ja K-vitamiineja ympäri kehoa.

Eläinrasvoja ja kasviöljyjä sisältävät kissanruoat ovat hyviä rasvojen ja välttämättömien rasvahappojen lähteitä.

Hiilihydraatit ja kuitu ruoansulatusta varten

Kissasi käyttää syömiään hiilihydraatteja joko energian tai ravintokuitujen lähteenä. Kuitu tukee kissan ruuansulatusta ja oikeanlaista ulosteen koostumusta. Kissanruoat, jotka sisältävät jyviä, kuten riisiä, maissia ja vehnää, ovat hyviä hiilihydraattien lähteitä.

Proteiinista voimaa

Kissasi tarvitsee proteiinia tukemaan kasvua ja tervettä lihaksistoa. Proteiineja löytyy useimmista elävistä kudoksista, mukaan lukien karvat, iho, kynnet ja lihakset, ja ne tarjoavat välttämättömiä aminohappoja, jotka kissasi tarvitsee pysyäkseen kunnossa ja terveenä. Kissasi kehossa on tuhansia erilaisia proteiineja, ja niillä kaikilla on oma tehtävänsä.

Kissanruuat, joissa on lihaa, munia, kalaa, jyviä ja hiivaa sisältävät paljon proteiinia.

Yksinkertainen tapa antaa kissallesi oikeanlaista ravintoa on ruokkia sille Whiskas®-aterioita. Näin se nauttii tasapainoisesta ruokavaliosta, jossa on kaikki ravintoaineet, joita se tarvitsee pysyäkseen onnellisena ja terveenä!