Kissaystävällinen koti

Kuten sen villit kissaeläinserkut, kissasi käyttää paljon aikaa tutkiakseen ja suojellakseen reviiriään – toisin sanoen, sinun kotiasi! Tässä muutama vinkki miten voit auttaa kissaystävääsi seuraamaan luontaisia viettejään tekemällä kodistasi näin mahdollisimman kissaystävällisen.

Ulos- ja sisäänkäynti

Kissanluukku ulko-ovessa on hieno tapa sallia kissan itsenäinen kulku. Läpinäkyvät luukut ovat ihanteellisia. On myös hyvä ajatus hankkia kestävä kynnysmatto – tämä on halpa tapa pitää kuraiset tassunjäljet poissa, ja kissasi voi myös teroittaa kyntensä mattoon!

Matot

Jos sinulla on kissa, kannattaa miettiä millaisia mattoja kodissasi on. Lyhyeksi leikattu kudos on paras vaihtoehto, koska siitä ei voi helposti vetää lankoja ulos, ja kissankarvat eivät keräänny matolle. Yleisesti ottaen mitä enemmän villaa matossa on, sen parempi.

Elämää kynsien kanssa

Raapiminen on vain yksi kissasi luontaisista vieteistä. Se ei ainoastaan pidä kissasi kynsiä terävinä saalistamista varten, vaan myös auttaa sitä merkitsemään reviiriään hajuin ja näkyvin merkein. Rohkaise kissaasi raapimaan raapimispuuta estääksesi sitä raapimasta huonekaluja, mattoja ja verhoja – ja ihan vain kissasi iloksi!

Karvaiset oltavat

Kissasta lähtee karvaa luonnollisesti sen koko elämän ajan. Voit käyttää karvanlähtöä myös eduksesi – voit esimerkiksi rohkaista kissaasi käyttämään uutta sänkyä tai peittoa yksinkertaisesti harjaamalla kissan ja laittamalla sen karvaa uudelle esineelle.

Sängyn alle

Villeillä kissaeläimillä on luonnossa omat erityiset piilopaikkansa. Ne vetäytyvät piilopaikkaansa nauttimaan yksinolosta tai toipumaan sairaudesta tai vammasta. Kissakaverisi on samankaltainen, ja missä olisikaan parempi piileskellä kuin sängyn alla? Harkitse ainakin yhtä korkeampaa sängynrunkoa kotiisi (mieluummin kuin matalaa sängynrunkoa), jotta kissallasi on piilopaikka sängyn alla.

Parvekkeet

Jos sinulla on parveke, muista asentaa sinne verkko tai aita kaiteelta, jotta parveke on kissalle turvallinen. Silloin sinä ja kissasi voitte nauttia näkymistä turvallisesti.