Pentuikä on tärkeää aikaa

Asioilla, jotka kissanpentusi oppii elämänsä ensikuukausina on vaikutus koko sen loppuelämään. Mitä enemmän kissanpentu kokee näiden tärkeiden kuukausien aikana, sitä avoimempi ja luottavaisempi kissa siitä kasvaa.

Emo tietää parhaiten

Kissanpennun ensimmäinen ja tärkein opettaja on sen emo. Emo opettaa pennuilleen kaiken mitä ne tarvitsevat selviytyäkseen - turkin ja kynsien huollosta alkaen aina sisäsiisteyteen asti.

Kun kissanpentu on 8-12 viikon ikäinen, on se oppinut kaiken mahdollisen emoltansa. Se tarkoittaa sitä, että sinun on aika ottaa ohjat käsiisi! Pikku kissaystäväsi on luonnostaan saalistaja, joka luottaa itseensä selviytyäkseen. Voit auttaa kissanpentuasi tyydyttämään sen saalistusviettejä ja opastaa sitä kohti toivottuja käytösmalleja (kuten raapimispuun käyttö), ja näin saavuttaa sen luottamuksen ja rakkauden.

Elämä sinun ja perheesi kanssa

Kissanpentusi luonne kehittyy eniten toisen ja seitsemännen elinviikon välisenä aikana. Jos se saa paljon ihmiskontaktia tänä aikana, on hyvät edellytykset sille, ettei siitä kasva ujo kissa. Jos haluat kissanpentusi olevan avoin ja osallistuva perheenjäsen, on tärkeää, että pitelet sitä sylissä, puhut sille ja hellit sitä alusta lähtien.

Arkiset asiat

Arkielämä on täynnä asioita, jotka voivat vaikuttaa aluksi oudoilta kissanpentusi mielestä. Kuten auton kyydissä oleminen tai imuroiminen. Anna kissanpentusi totutella näihin asioihin niin pian kuin mahdollista. Mitä enemmän kissanpentusi näkee ja kokee arkielämässä, sitä rohkeampi siitä tulee.

Kokeile erilaisia ruokia

Villit kissaeläimet kokevat luonnossa monenlaisia makuja ja koostumuksia. Siksi on hyvä idea antaa kissanpentusi kokeilla paljon erilaisia makuja ja koostumuksia jo hyvissä ajoin. Se helpottaa vaihtelevan ruokavalion ylläpitämistä myös myöhemmin. Whiskas® Junior -annospusseja ja kuivaruokaa on tarjolla monina eri makuina, jotka eivät vain maistu kissanpennullesi, mutta myös sisältävät kaikki sen tarvitsemat ravintoaineet.