Kissanpennun ruokavalio

Aivan kuten villit kissaeläimet, pieni kissasi tekee mieluusti tarpeensa rauhassa. Siksi on tärkeää asettaa kissanhiekkalaatikko hiljaiseen ja rauhalliseen paikkaan, jossa kissasi voi helposti käydä ilman kenenkään tarkkailua.

Tarkkaile milloin on aika mennä tarpeille

Kissanpentua tulee opettaa hiekkalaatikon käytössä. Se on yksinkertaista: nosta kissanpentu hiekkalaatikkoon heti kun huomaat, että sen täytyy tehdä tarpeensa. Voit myös auttaa asettamalla sen hiekkalaatikkoon aikaisin aamulla, myöhään illalla ja jokaisen aterian jälkeen. Jatka tätä rutiinia, kunnes kissasi on löytänyt hiekkalaatikon hajun ja sijainnin. Varmistaaksesi, että kissanpentusi hiekkalaatikkovierailut ovat mahdollisimman mukavia, käytä kissanhiekkaa, joka imee hyvin hajuja ja ei paakkuunnu, kuten Catsan®.

Pidä hiekkalaatikko puhtaana

Villit kissaeläimet ovat erityisen tarkkoja puhtauden ja hygienian suhteen. Ne varmistavat aina syövänsä ja juovansa eri paikassa kuin missä ne tekevät tarpeensa. Pieni kissanpentusi on aivan samanlainen. Joten laita hiekkalaatikko jonkin matkan etäisyydelle paikasta, missä kissasi syö tai juo. On myös tärkeää puhdistaa hiekkalaatikko päivittäin.

Vahinkoja sattuu

Onko kissallesi yhtäkkiä alkanut sattua enemmän vahinkoja? Siihen saattaa olla useita syitä:
 

  • Hiekkalaatikko on likainen
  • Kissanpentu saattaa etsiä huomiota
  • Se voi tuntea, että jotain on tunkeutunut sen reviirille
  • Se on tullut sukukypsäksi


Jos vahingot jatkuvat, puhu eläinlääkärin kanssa auttaaksesi kissasi takaisin sisäsiistiksi.

Hiekkalaatikon puhdistus

Huuhtele laatikko ensin puhtaalla vedellä. Käytä sitten 10%: n liuosta entsyymejä sisältävää pyykinpesuainetta hajun poistamiseksi. On parasta olla käyttämättä mitään muuta pesuainetta, sillä monien puhdistustuotteiden haju voi muistuttaa hieman kissan virtsaa. Jos käytät niitä, voit jättää kissalle signaalin, joka kannustaa enemmän ei-toivottuun käyttäytymiseen.

Palkitse toivottu käytös

Kun kissasi onnistuu tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon, varmista, että annat sille paljon kiitosta - pieni hellittely voi myös auttaa. Tällä tavoin se oppii nopeasti yhdistämään hiekkalaatikon ja hyvän olon. Sinun tarvitsee vain kärsivällisesti antaa kissallesi hieman rohkaisua, ja se oppii nopeasti sisäsiistiksi.