Puskeminen ja raapiminenLuonnossa useimmat villit kissaeläimet luottavat itseensä. Ne eivät ole riippuvaisia lauman tuesta selviytyäkseen. Kissanpentusi ei ole erilainen. Siksi se viestittää säännöllisesti selkeitä signaaleja toisille kissoille, estääkseen väärinkäsityksiä ja välttääkseen mahdolliset konfliktit. Yksi kissanpentusi voimakkaimmista signaaleista on tuoksu.

Herkkä hajuaisti

Kissanpentusi koko keho on varustettu lähettämään ja vastaanottamaan tuoksuviestejä. Sillä on suussa elin, jota kutsutaan vomeronasaalielimeksi. Kissa käyttää sitä arvioidessaan tuoksuja.

Puskeminen

Karvainen pikku ystäväsi tykkää puskea kaikkea: ovenpieliä, tuolinjalkoja, porraskaiteita, puita, ja tietysti sinua! Se saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta toiminnalta, mutta itseasiassa se on hyvinkin monimutkaista. Kissapentusi näyttää puskemalla sinun tärkeän paikkasi sen elämässä, ja vahvistaa niin sidettä teidän välillänne. Samalla se myös vastaanottaa ja jättää tärkeitä tuoksumerkkejä.

Raapiminen

Kuten villit kissaeläimet, sinun kissanpentusi käyttää paljon aikaa raapimiseen. Tämä on luonnollinen osa kissan käytöstä. Raapiessaan kissa tekee samalla monia asioita:

  • Teroittaa ja huoltaa kyntensä
  • Huoltaa lihaksia ja jänteitä, jotka liikuttavat sen kynsiä
  • Jättää merkkejä siitä, että tämä alue on osa kissan reviiriä
  • Merkkaa paikan tuoksuilla sen tassuissa olevista hajurauhasista

Kissanpennullesi raapiminen on luonnollista, mutta se voi olla haitaksi huonekaluillesi! Siksi on hyvä hankkia kissallesi raapimispuu.