Kissanpennun kehrääminen ja ääntely

Kissojen äänten ymmärtäminen
Perinteinen "miau"-ääni ja laaja valikoima kehräyksiä ja muita äännähdyksiä ovat kissanpentusi tapa käyttää ääntään muodostaakseen valtavan valikoiman erilaisia ääniä. Itseasiassa kissoilla on enemmän äännähdyksiä kuin useimmilla muilla eläimillä. Kissoilla on jopa 60 erilaista äännähdystä, ja jokaisella niistä on oma merkityksensä, riippuen äänenpainosta ja voimakkuudesta. Mutta mitä kissanpentusi haluaa sanoa sinulle?

Perinteinen "miau"

Kaikki tunnistavat tutun "miau"-äänen. Kissanpentusi pyytää apua tai hakee huomiota kurkunpäässä syntyvällä "miau"-äänellä. Kissasi kasvaessa se naukuu välittääkseen monenlaisia mielialoja ja tunteita, ystävällisyydestä ja pelosta aina valituksen ja vihaan.

Sirkutus

Kissanpentusi voi tervehtiä sinua ystävällisesti sirkuttamalla. Kaikki kissanpennut eivät tee niin, mutta jos sinun kissasi sirkuttaa, se todellakin kuulostaa siltä, kuin se puhuisi sinulle!

Kehrääminen

Kaikki tietävät, että kehräävä kissanpentu on onnellinen. Vastasyntynyt kissanpentu kehrää emolleen viestiäkseen, että sen on hyvä ja turvallinen olla. Kehrääminen viestittää tyytyväisyyttä, ja nokkela kissanpentu kehrää saadakseen lisää silitystä. Ja luultavasti silloin sinäkin mielelläsi hellittelet sitä lisää!

Uudet tutkimukset osoittavat, että kissat voivat kehrätä myös stressitilanteissa. Näyttää siltä, että ne rauhoittavat itseään kehräämällä.

Kommunikointi kissanpentusi kanssa

Luonnossa täysikasvuiset villit kissaeläimet harvoin viestivät äänillä, äännähdellen ainoastaan kun ne valmistautuvat tappelemaan tai parittelemaan. Kissanpentusi ’juttelee’ sinulle, koska kissat ovat monien sukupolvien kuluessa oppineet, että ääntely on hyvä tapa saada huomiota ihmisiltä!

Mitä enemmän puhut kissanpennullesi, sitä enemmän se ymmärtää mitä sanot ja vastaa. Pian tunnistat sen erilaiset äänet ja se tunnistaa sinun äänenpainosi. Joten jutelkaa toisillenne!