Kissanpentusi luonnolliset vietit

Uuden kissanpennun ylpeänä omistajana, haluat tehdä kodistasi lemmikillesi mahdollisimman mukavan. Paras tapa tehdä se, on ymmärtää kissanpentusi luonnollista käytöstä.

Kuten sen isommat kissaeläinserkut, kissanpentusi on luonnostaan itsenäinen saalistaja. Kissasi uskoo, että se on itse vastuussa omasta selviytymisestään, ilma lauman apua. Kun ymmärrät tämän perusasian, huomaat, miten se heijastuu kissasi käytöksessä  ja luonnollisissa aisteissa.

Sisään ja ulos

Luonnossa isot kissaeläimet ovat aina varuillaan vaaratilanteiden varalta. Tämän takia huomaat ehkä kissanpentusi juoksevan huoneista sisään ja ulos - näin se harjoittelee lukemaan tilanteita ja huomaamaan mahdolliset vaarat. Jos kissanpentusi nauttii tästä, varmista, että kissanluukku on avoinna, tai että sisällä on avoin ovi, jonka ohi kissasi voi helposti juosta.

Reviirin luominen

Kissanpentusi isot kissaeläinserkut käyttävät raapimista, hajua ja ääniä kilpailijoiden karkotukseen ja reviirin merkkaukseen. Koska nämä merkit ovat signaaleja muille kissaeläimille, ne uusitaan tasaisin väliajoin.

Huomaat, että myös sinun kissanpentusi tekee samoja asioita kotonasi. Anna kissaystäväsi seurata luonnollisia aistejaan. Jotta siitä ei koituisi liikaa vahinkoja, voit hankkia raapimislaudan tai -maton, jolloin huonekalusi saavat olla rauhassa.

Korkeat paikat
Luonnossa kissat oleilevat korkeilla paikoilla tähyilläkseen saalistajia ja tunkeilijoita. Ne myös etsivät katseellaan hyviä metsästys- ja lepopaikkoja. Varmista, että kotonasi on muutama paikka, jossa kissanpentusi voi istua korkealla.

Piilopaikat

Useimmilla villeillä kissaeläimillä on suosikkipiilopaikat, joita ne käyttävät tutkiakseen reviiriään. Ne hakeutuvat piilopaikkaansa myös, kun ne tarvitsevat lepoa, ovat peloissaan tai sairaita. Kissanpentusi löytää luultavasti oman piilopaikkansa kotonasi, mutta se on mielissään, kun järjestät sille mukavia ja siistejä piilopaikkoja korkealla paikalla.