Kissanpennun rutiinit

Haluat varmasti, että ihana kissanpentusi asettuu uuteen kotiinsa nopeasti. Kotiutumista helpottaa päivittäisten rutiinien luominen.

Sisäsiisteys

Kissat ovat luonnostaan puhtaita ja siistejä. Voit auttaa kissanpentuasi seuraamaan luonnollisia aistejaan asettamalla hiekkalaatikon rauhalliseen paikkaan kauaksi kissan ruoka- ja vesiastioista. Kun näytät pennulle missä hiekkalaatikko on, se oppii nopeasti käyttämään sitä.

Ruoka-aika

Ravitseva ja täysipainoinen ruoka – kuten Whiskas® Junior  -annospussit – antaa kissanpennullesi kaikki sen tarvitsemat proteiinit ja ravintoaineet. Pienet kissanpennut syövät usein ja pieniä määriä kerrallaan. Kun kissasi on isompi, voit tarjota sille kaksi ateriaa päivässä. Kissasi tottuu ruoka-aikoihin ja odottaa, että tarjoat ruokaa aina samaan aikaan.

Leikin aika

Tiesitkö, että kissanpentusi on aina valmiina saalistamaan? Leikki on paras vaihtoehto harjoittaa kissan luonnollista saalistusviettiä. Leiki kissasi kanssa useita kertoja päivässä, 10 - 15 minuuttia kerrallaan – varsinkin jos sinulla on sisäkissa. Valitse pieniä leluja, joita kissasi rakastaa vaania, jahdata ja löydä tassuillaan.

Aikaa hellittelyyn

Kissanpentusi muistaa ruoka-ajat, mutta se tietää myös milloin on hellittelyn aika. Voit valita haluatko silitellä kissanpentuasi aamulla tai illalla kun tulet töistä kotiin, mutta on tärkeää, että annat kissanpennullesi paljon huomiota ja hellyyttä oikeana ajankohtana.

Nukkumaanmenoaika

Kissanpentusi valitsee luultavasti itse missä se nukkuu – ehkä peitolla omassa pedissään, mutta aina on mahdollista, että sen mielestä vanhan villapaitasi päälle on mukavampaa nukahtaa! Kun kissanpentusi on löytänyt mukavan kolon itselleen, anna sen pesän olla rauhassa.