Kissanpennun itsenäinen luonne

Luonnossa villikissat luottavat vain itseensä selviytyäkseen. Niin tekee kissanpentusikin. Sen luonnolliset vietit ajavat sitä itsenäisyyteen ja tekemään sen mitä se itse haluaa, ei mitä muut siltä pyytävät.

Niinpä kissanpentusi ajatus sosiaalista suhteista ja yhteistyöstä on kovin erilainen kuin omasi. Jos haluat kissanpentusi oppivan asioita, sinun tulee saada selville mikä motivoi sitä. Vaikka sen itsenäinen luonne tarkoittaa ettet voi kouluttaa sitä samoin kuin koiraa, voit kuitenkin opettaa sitä kunnioittamaan tiettyjä alueita kotonasi – ja ymmärtämään, että on asioita, joita se ei saa tehdä!

Kissanpennun palkitseminen

Ota selville mikä motivoi sinun kissanpentuasi. Ehkä se on uusi maukas makupala. Ehkä tarvitaan paljon huomiota ja hellittelyä. Tai sitten parasta on leikkituokio yhdessä. Voit käyttää mitä tahansa mistä kissanpentusi pitää palkitaksesi kissasi sellaisesta käytöksestä, jota haluat rohkaista. Mutta muista, että kissat kyllästyvät helposti; vaihtelevat palkinnot auttavat kissanpentuasi oppimaan nopeammin.

Palkintojen ajoitus

Palkitseminen toimiin ainoastaan, jos teet sen välittömästi, kun kissanpentusi käyttäytyy haluamallasi tavalla. Oikean ajoituksen löytäminen voi olla vaikeaa, joten kärsivällisyyttä vaaditaan. Kuten jo tiedämme, kissanpentua ei voi manipuloida tekemään mitään, mitä se ei halua tehdä!

Hyvän käytöksen palkitseminen

Jos kissanpentusi seisoo keittiön pöydällä, missä sen ei tulisi oleilla, nosta se hellästi pois ja lähde paikalta. Kehu sitä vasta, kun löydät sen lattialta. Toinen tapa estää ei-toivotuttua käytöstä on viedä kissanpentusi huomio toisaalle – mutta älä unohda palkintoa, jos kissasi käyttäytyy haluamallasi tavalla.

Kun kissanpentuasi autetaan oppimaan näitä asioita hyvissä ajoin, siitä kasvaa onnellinen, tyytyväinen ja hyvin käyttäytyvä kissa!