Kaikki irti leikistä

Söpö kissanpentusi on aina valmiina saalistamaan. Kun se tunnistaa oikean yhdistelmän ääntä ja liikettä, sen on vaikea vastustaa hyökkäämistä. On hyvä ajatus rohkaista tätä luonnollista viettiä, jotta kissanpentusi ei ala hyökkäilemään sinua, vaatteitasi tai huonekalujasi vasten!

Leikin tulisi olla jokapäiväinen aktiviteetti – varsinkin sisäkissoille. Leikkiminen kissanpennun kanssa vahvistaa hienosti välillänne olevaa sidettä. Ja se auttaa kissaasi pysymään terveenä ja aktiivisena. Tässä hauskoja vinkkejä leikkituokioihin ja virikkeiden tarjoamiseen pikku ystävällesi.

Lelut

Leikkisä kissanpentu rakastaa kaikenlaisia leluja, mukaan lukien kissanmintulla täytetyt leikkihiiret ja pussukat, erilaiset pallot, höyhenet, ja kaikki mitä narun päähän voi sitoa. Se rakastaa erityisesti kaikkea, mikä liikkuu, hyppelehtii tai menee piiloon. Kissanpennun kanssa ei tarvitse leikkiä kauan ennen kuin sen luonnolliset saalistusvaistot tulevat pintaan. Silloin se alkaa vaania ja hyökkäillä lelujensa kimppuun.

Leikkejä, joita voitte leikkiä yhdessä

  • Piilonen – leikkaa pahvilaatikkoon reikä, ja katsele kuinka kissanpennulla on hauskaa leikkiä piilosta
  • Hiiri narun päässä – kissanpentusi nauttii jahdatessaan jotain mitä se ei voi saada kiinni
  • Höyhenellä kutitus – molemmilla on hauskaa, kun kissanpentusi yrittää saada höyhenen kiinni (Muista varoa teräviä pikku kynsiä!)
  • Kalastus – kissanpentusi nauttii minkä tahansa narun päähän sidotun esineen jahtaamisesta. Kissanpentusi hyppelee hauskasti, kun vedät narusta.
  • Saalistus – pahviputkilo tarjoaa loputonta hauskanpitoa, varsinkin kun sen toisesta päästä kurkistaa jotain mielenkiintoista…

Leikin aikana on tärkeää, että kissanpentusi ’voittaa’ tasaisin väliajoin. Jos näin ei tapahdu, se turhautuu, koska ei saa tyydyttää luonnollista saalistusviettiään.