Kissan valitseminen

Onneksi olkoon! Olet päättänyt ottaa lemmikiksesi kissan. Mutta millainen kissa on sinulle paras vaihtoehto? Rotukissa? Lyhyt- vai pitkäkarvainen kissa? Uros vai naaras?
Yksi asia on varma – sinulla on mistä valita.

Voi olla, että mietit myös pitäisikö sinun ottaa kaksi tai jopa useampi kissa, varmistaaksesi, etteivät kissasi kärsi seuranpuutteesta, tai ihan vain niiden tuoman moninkertaisen ilon vuoksi.

Ymmärrä kissaasi

Kuten sen villien kissaeläinserkkujen, myös kissaystäväsi käytöstä ohjaavat monet luontaiset vietit. Kun olet tietoinen niistä, sinun on myös helpompi ymmärtää kissasi käytöstä.
Kissasi kommunikoi kanssasi koko ajan – sinun vai tarvitsee katsoa ja kuunnella!

Silloin et ajattele kissasi olevan tottelematon tai itsepäinen… vaan tiedät, että se vain käyttäytyy kissalle luontaisella tavalla!

Sosiaalinen käyttäytyminen

Huomattavin asia, joka tekee kissastasi erityisen, on sen itsenäinen luonne. Mutta ovatko kissat todellisuudessa seurallisempia kuin me ajattelemme?
Kissat puhdistavat toisiaan nuolemalla, mutta ne myös tykkäävät hangata yhteen otsiaan, poskiaan, kylkiään ja joskus häntiäänkin.

Siistiytyminen

Vaikka kissat ovatkin itsenäsiä, toisinaan ne kuitenkin kehittävät keskinäisiä suhteita. Yhteinen siistiytyminen näyttää vaikuttavan tähän.