Kissanpennun ruokavalio

Kuten isot kissaeläimet, pikku kissanpentusi on todellinen lihansyöjä. Sen hampaat, kieli ja ruoansulatus ovat kaikki suunniteltu lihan syöntiä varten. On tärkeää, että kissanpennun ruokavalio on oikeanlainen, jotta pentu saa kaikki tarvitsemansa ravinteet.

Lihansyöjänä kissanpentusi tarvitsee paljon proteiinia ja riittävästi monenlaisia ravintoaineita. Koska kissanpentu kasvaa niin nopeasti, se tarvitsee eri määrän ravintoaineita kuin täysikasvuinen kissa – myös oikean määrän kalsiumia ja fosforia.

Proteiini

Proteiini on välttämätön ravinne tukemaan kissanpennun kasvua, lihaksistoa, turkkia, ihoa ja kynsiä. Proteiinit ovat rakennuttu pienistä aminohapoista. Jotkut niistä, kuten tauriini ja arginiini ovat välttämättömiä, mikä tarkoittaa, ettei kissanpentusi pysty itse tuottamaan niitä, vaan niitä on saatava ravinnosta.

Välttämättömät rasvahapot

Kissanpentusi tarvitsee välttämättömiä rasvahappoja pitämään sen ihon, turkin, lisääntymiselimet ja aineenvaihdunnan terveinä. Ne ovat myös tärkeä energianlähde ja saavat ruuan maistumaan hyvältä!

Vitamiinit

Vitamiinit ovat tärkeitä kissanpennun silmille, luuston kasvulle ja aineenvaihdunnalle. Vitamiineja on paljon, ja jokaisella niistä on oma tehtävänsä. Jos kissanpentusi saa haavan tassuunsa, yksi vitamiini auttaa tyrehdyttämään verenvuodon ja toinen ihoa paranemaan nopeammin.

Mineraalit

Mineraalit antavat kissanpennulle vahvat hampaat ja luuston. Tärkeimmät mineraalit, joita kissasi tarvitsee ovat kalsium, fosfori, kalium, natrium, kloridi ja magnesium. Näitä kaikkia tulee olla sopivina määrinä hyvässä kissanpennulle sopivassa ruuassa.

Hiilihydraatit ja kuitu

Kissasi käyttää hiilihydraatteja energianlähteenä. Lisäksi ravintokuitu auttaa sen ruoansulatuskanavan toimintaa.
Näiden monimutkaisten tarpeiden vuoksi on tärkeää ruokkia kissanpentuasi erityisruokavaliolla. Whiskas® Junior -kissanruoka tarjoaa pienelle kissakaverillesi täydellisen ja tasapainoisen ruokavalion, jossa on kaikki proteiinit ja ravintoaineet, joita se tarvitsee kasvaakseen terveeksi ja onnelliseksi kissaksi.