Kissanpennun ruokavalio

Kuten isot kissaeläimet, pikku kissanpentusi on todellinen lihansyöjä. Sen hampaat, kieli ja ruoansulatus ovat kaikki suunniteltu lihan syöntiä varten. On tärkeää, että kissanpennun ruokavalio on oikeanlainen, jotta pentu saa kaikki tarvitsemansa ravinteet.
Näiden monimutkaisten tarpeiden vuoksi on tärkeää ruokkia kissanpentuasi erityisruokavaliolla.

Lihansyöjänä kissanpentusi tarvitsee paljon proteiinia ja riittävästi monenlaisia ravintoaineita. Koska kissanpentu kasvaa niin nopeasti, se tarvitsee eri määrän ravintoaineita kuin täysikasvuinen kissa – myös oikean määrän kalsiumia ja fosforia.

Ruokaluvinkkejä

Villit isot kissaeläimet tietävät tarkkaan mitä niiden tulee syödä. Tuet kissanpentusi luonnollisia, lihaa syövän saalistajan viettejä, kun tarjoat sille sopivaa ruokaa oikeaan aikaan.
Söpö kissanpentusi voi olla pieni, mutta se kasvaa 15 kertaa nopeammin kuin ihmisvauva!

Elämänsä ensimmäisten 4-5 viikon aikana kissanpentu saa kaiken tarvitsemansa ravinnon emoltaan. Pentu vieroitetaan emon maidosta yleensä seitsemänviikkoisena, mutta jo neljäviikkoisena se voi alkaa syömään kissanpennuille tarkoitettua kiinteää ruokaa, kuten Whiskas® Junior -annospusseja.

Totuttelu täysikasvuisen kissan ruokaan

Kun kissakaverisi lähestyy ensimmäistä syntymäpäiväänsä, on aika aloittaa syömään täysikasvuisille kissoille tarkoitettua ruokaa, joka on sopivaa sen kasvaville tarpeille.
Kissanpentusi on valmis kokeilemaan täysikasvuisten kissojen ruokaa noin 12 kuukauden iässä.

Kissanpentusi reagoi hyvin herkästi muutoksiin ruuan maussa ja lämpötilassa, joten on parempi, että uusi ruokavalio esitellään varovaisesti.

Miten tiedät onko kissanpentusi terve?

Luonnossa isot kissaeläimet käyttävät siistiytymistä vahvistaakseen sosiaalista kanssakäymistä. Samoin sinun suhteesi kissanpentusi kanssa vahvistuu, kun annat sille terveystarkastuksen säännöllisin väliajoin.
Kun tarkastat kissanpentusi, valitse paikka, jossa se tuntee olonsa mukavaksi – kuten sinun sylisi tai sänky. Ole hyvin hellä, ja käytä pehmeitä ja rauhoittavia sanoja.

On hyvä aloittaa tämä käytäntö jo kissanpentusi ollessa pieni, jolloin se kasvaa ajatellen, että tämä tarkastus on normaali rutiini.