Kissanpennun itsenäinen luonne

Luonnossa villikissat luottavat vain itseensä selviytyäkseen. Niin tekee kissanpentusikin. Sen luonnolliset vietit ajavat sitä itsenäisyyteen ja tekemään sen mitä se itse haluaa, ei mitä muut siltä pyytävät.
Ota selville mikä motivoi sinun kissanpentuasi.

Kissanpentusi ajatus sosiaalista suhteista ja yhteistyöstä on kovin erilainen kuin omasi. Jos haluat kissanpentusi oppivan asioita, sinun tulee saada selville mikä motivoi sitä.

Kaikki irti leikistä

Söpö kissanpentusi on aina valmiina saalistamaan. Kun se tunnistaa oikean yhdistelmän ääntä ja liikettä, sen on vaikea vastustaa hyökkäämistä.
Leikin tulisi olla jokapäiväinen aktiviteetti – varsinkin sisäkissoille.

On hyvä ajatus rohkaista tätä luonnollista viettiä, jotta kissanpentusi ei ala hyökkäilemään sinua, vaatteitasi tai huonekalujasi vasten!

Ruokailu kuin leikkiä vaan

Kissanpentusi rakastaa leikkiä, myös ruoka-aikoina. Piristämällä ruokailuhetkiä voit stimuloida kissanpentusi luonnollisia saalistusviettejä ja vahvistaa suhdettanne.
Tällaiset aktiviteetit ovat erinomainen tapa varmistaa, että kissasi pysyy hyvässä kunnossa, aktiivisena ja terveenä.

Vinkkejä hauskaa ruokatuokiota varten

• Täytä tyhjä muovipullo Whiskas® -kuivaruualla. Jätä pullon korkki kokonaan pois tai leikkaa siihen pieni reikä, niin että kuivaruokaa tippuu ulos, kun kissanpentusi leikkii pullolla
• Laita kuivaruokaa paperipussiin ja sulje pussi löysästi
• Laita kuivaruokaa kissan ruokintapalloon

Opettelu sisäsiistiksi

Aivan kuten villit kissaeläimet, pieni kissasi tekee mieluusti tarpeensa rauhassa. Siksi on tärkeää asettaa kissanhiekkalaatikko hiljaiseen ja rauhalliseen paikkaan, jossa kissasi voi helposti käydä ilman kenenkään tarkkailua.
Laita hiekkalaatikko jonkin matkan etäisyydelle paikasta, missä kissasi syö tai juo.

Tarkkaile milloin on aika mennä tarpeille

Kissanpentua tulee opettaa hiekkalaatikon käytössä. Se on yksinkertaista: nosta kissanpentu hiekkalaatikkoon heti kun huomaat, että sen täytyy tehdä tarpeensa. Voit myös auttaa asettamalla sen hiekkalaatikkoon aikaisin aamulla, myöhään illalla ja jokaisen aterian jälkeen.