Kun kissanpentu tulee taloon

Kun olet löytänyt täydellisen kissanpennun, on aika varustaa kotisi uutta lemmikkiäsi varten!

Ostoslista

Tarvitset monia varusteita, jotta kissanpentusi viihtyy hyvin uudessa kodissaan. Tässä niistä tärkeimpiä:

  • Kissan kuljetuslaatikko, pienellä tyynyllä tai pyyhkeellä varustettuna
  • Ruoka- ja vesiastiat
  • Kissan hiekkalaatikko ja hiekkalapio, ja tietysti kissanhiekkaa (Whiskas® suosittelee Catsan® kissanhiekkaa)
  • Kissanpennulle sopivaa ruokaa ainakin viikoksi
  • Ainakin yksi mukava kissanpennun peti
  • Harja
  • Leluja kissanpennulle
  • Paikallisen eläinlääkärin yhteystiedot

Kissan kuljetuslaatikot

Varmista, että sinulla on tukeva kuljetuslaatikko, jossa tuoda kissanpentusi turvallisesti kotiin, ja jota voitte käyttää kissasi kuljetukseen myöhemminkin. Anna kissanpennun tutustua kuljetuslaatikkoon rauhassa. Jos käytät laatikkoa vain silloin, kun lähdette eläinlääkäriin, kissasi katoaa paikalta heti, kun otat kuljetuslaatikon esiin.

Aseta kuljetuslaatikko keskellä huonetta ja jätä sen ovi auki. Laita laatikon sisälle pieni tyyny tai pyyhe. Herättääksesi kissasi uteliaisuuden, voit myös laittaa laatikkoon kissan herkkuja.

Ruoka- ja vesiastiat

Pienten kissanpentujen voi olla vaikeata syödä kovin syvistä astioista. Itseasiassa monet kissat eivät halua syödä syvistä kulhoista, koska korkeat reunat häiritsevät niiden herkkiä viiksiä. Käytä siis mieluiten matalia kulhoja tai lautasia.


Kissanhiekkalaatikko

Hanki kissanhiekkalaatikko ja kissanhiekkaa. Tarvitset myös pienen hiekkalapion, jolla poistat kissasi jätökset päivittäin. Tarjolla on monenlaista kissanhiekkaa. Whiskas suosittelee Catsan -hiekkaa, koska se on hyvin imukykyistä, sitoo hajut, eikä paakkuunnu.

Aloita pienellä hiekkalaatikolla – kissanpentusi pienet tassut eivät välttämättä pääse kiipeämään kovin korkeiden reunojen yli. Varmista, että hiekkalaatikossa on ainakin yksi matala reuna, jonka yli kissanpentu voi hypätä helposti.

Jos sinulla on enemmän kuin yksi kissanpentu, ne voivat aluksi jakaa hiekkalaatikon. On kuitenkin hyvä muistaa, että täysikasvuiset kissat tarvitsevat omat hiekkalaatikot.


Kissanpennun ruokavalio

Koska kissanpentu kasvaa niin nopeasti, pentusi tarvitsee ruokavaliossaan enemmän proteiinia ja rasvaa kuin täysikasvuiset kissat. Pennulla on pieni vatsa, joten se tarvitsee pieniä aterioita monta kertaa päivässä.

Varmista, että tarjoat kissanpennullesi täysipainoista ja ravitsevaa ruokaa – Whiskas Junior -kissanruoka kissanpennuille on kehitetty niin, että se sisältää kaikki ravintoaineet, joita kissanpentusi tarvitsee ollakseen terve ja hyvässä kunnossa, aina 12 kuukauden ikään asti. Kun vaihdat kissanpennun ruuasta täysikasvuisen kissan ruokaan, tee se varovasti ja osittain, 5-7 päivän aikana.

Muista, että jotkut kissoille tarkoitetut herkut ja ruuat eivät olet sopivia pienimmille kissanpennuille. Tarkista aina tuoteseloste ja käyttöohjeet ennen kuin ostat tuotteen.

Leikin aika

Kaikki kissapennut tarvitsevat leluja! Lelut ovat tarpeellisia hauskanpitoon, mutta tärkeitä myös kissanpentusi kehityksen ja liikunnan kannalta.

Lelujen ei tarvitse olla kalliita. Voit tehdä hienon leikkikentän kissanpennullesi vaikka vain leikkaamalla muutamia reikiä pahvilaatikkoon. Mikä parhainta, kissanpentusi tulee myös rakastamaan rauhallista ja turvallista piilopaikkaa pahvilaatikon sisällä.

Muita hauskoja itsetehtyjä leluja ovat pahviputkilot, sanomalehdestä tai nenäliinoista rutistetut pallot, lankarullat ja muoviset pullonkorkit.

Yritä tyhjentää tilaa korkealta hyllyltä - kissat ja kissanpennut tykkäävät tähystyspaikoista, joista ne voivat tarkkailla ympäristöään. Ikkunat ovat erityisen suosittuja - mitä vanhempi kissasi on, sitä enemmän se haluaa tarkkailla mitä ulkona tapahtuu. Jos ikkunalautasi eivät ole tarpeeksi suuria, voit ostaa helposti asennettavan tähystyslaudan kissallesi.


Vihdoinkin kotona

Kun tuot uuden kissanpentusi ensimmäistä kertaa kotiisi, se voi olla hermostunut uudessa ympäristössä. Älä ole huolissasi – se on täysin normaalia. Kotisi on täynnä uusia, outoja juttuja, ääniä ja hajuja, ja kissanpentusi tarvitsee aikaa sopeutumiseen. Voit auttaa pentuasi tuntemaan olonsa turvalliseksi ja kotoisaksi tarjoamalla sille pahvilaatikon tai kissan kuljetuslaatikon ilman ovea, jolloin kissasi voi vetäytyä rentoutumaan hiljaiseen ’pikkuluolaansa’.


Pidä kissanpentu lämpimässä, hiljaisessa huoneessa ensimmäiset kaksi tai kolme päivää. Muista kissanhiekkalaatikko, ruoka- ja vesiastiat, mukava peti ja muutamat lelut viihdykkeeksi. Kaikki nämä asiat auttavat pentuasi sopeutumaan uuteen ympäristöönsä.

Tässä vaiheessa on hyvä varata aika eläinlääkärille, joka tarkastaa pentusi terveyden, ja voitte suunnitella madotuksen ja rokotukset. Jos sinulla on muitakin lemmikkejä, on tärkeää, että kissanpentusi terveydentila on tarkastettu ennen kuin esittelet sen muille lemmikkieläimille.